sâmbătă, 12 mai 2012

Campania "2% pentru SMURD" aproape de final



Daca inca nu ati directionat cei 2% din impozitul pe venitul obtinut in anul 2011, acum este timpul sa o faceti.
Prin intermediul prevederii 2% din Codul Fiscal, orice contribuabil, persoana fizica, poate directiona 2% din impozitul pe venit, platit statului, catre ce organizatie non-guvernamentala (asociatie, fundatie etc.) doreste. Practic in acest fel dvs. transmiteti statului modul in care doriti sa fie cheltuita o parte din impozitul dvs. pe venit. Atentie, aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau donatie, ci este, in esenta, o parte a bugetului de stat care este directionata de catre fiecare cetatean in parte catre entitatea dorita de acesta !
Daca doriti ca, prin directionarea a 2% din impozitul pe care dumneavoastra l-ati platit statului pentru salariile din anul 2011, sa sprijiniti activitatea SMURD, completati si transmiteti, pana la data de 25 mai 2012, doar
unul din cele doua documente de mai jos, in functie de situatia in care va incadrati: 
a) daca aveti doar venituri din salariiDESCARCATI DE AICI DECLARATIA 230 si completati, citind cu atentie instructiunile de la final. Anul la care se face referire in declaratie este 2011, deoarece ne referim la impozitul pe venit din 2011, conform fisei fiscale. Nu va faceti probleme daca nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale. Puteti lasa casuta necompletata.

b) daca aveti venituri din alte surse (cedarea folosintei bunurilor, drepturi de autor, etc):DESCARCATI DE AICI DECLARATIA 200 si completati, (punctul III) citind cu atentie instructiunile de la final. Anul la care se face referire in declaratie este 2011, deoarece ne referim la impozitul pe venit din 2011, conform fisei fiscale. Nu va faceti probleme daca nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculata de catre organele fiscale. Puteti lasa casuta necompletata. Cei care obtin pe langa salarii si alte venituri, vor completa formularul 200, la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut, inclusiv capitolul III "Destinatia sumei reprezentand 2% din impozitul pe venitul anual datorat".

Datele de completare a declaratiilor:
Denumire entitate nonprofit: FUNDATIA PENTRU SMURD
Cod de identificare fiscala: 20177660
Cont bancar (IBAN): RO15 RNCB 0188 0848 0804 0001

Formularul se completeaza de mana, in doua exemplare, din care unul ramane la contribuabil. Depuneti formularul direct sau trimiteti-l prin posta cu scrisoare recomandata (confirmare de primire) la Administratia Finantelor Publice a localitatii de domiciliu.
Adresele Administratiilor Finantelor Publice le gasiti AICI.
In conformitate cu O.G. nr.92/2003, art.11, alin (4), beneficiarii sumelor obtinute prin completarea formularelor 230 sau 200 nu pot obtine informatii cu caracter fiscal din care sa reiasa "identitatea vreunei persone fizice sau juridice". In cazul in care doresc, donatorii, pot sa comunice fundatiei faptul ca au depus formularele respective.
Banii pe care dumneavoastra ii directionati vor fi folositi pentru achizitionarea de masini de interventie, aparatura medicala, medicamente, materiale sanitare sau finantarii altor proiecte destinate functionarii eficiente a Serviciul Mobil de Urgenta Reanimare si Descarcerare (SMURD). Pentru mai multe detalii privind proiectele Fundatiei Pentru SMURD, accesati AICI SECTIUNEA PROIECTE.

Daca doriti mai multe informatii in legatura cu aceasta procedura sau aveti nelamuri privind implicarea Fundatiei Pentru SMURD in sprijinirea activitatii SMURD, va rugam sa nu ezitati sa ne contactati.
Date de contact:
Va multumim pentru sprijin !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu