vineri, 6 martie 2009

Rrom vs. Tigan

Jurnalul National a lansat o campanie care are ca scop inlocuirea denumirii de rrom cu cea de tigan. Imediat au aparut si contestatarii acestui demers, acestia aruncand fel de fel de calificative la adresa initiatorilor: "nazisti", "rasisti" si altele asemenea. Campania are ca scop revenirea la denumirea recunoscuta in majoritatea tarilor in care tiganii sunt prezenti si eliminarea confuziilor create de asemanarea dintre cuvintele rrom si roman. Nu vad de ce se agita unele persoane, care chipurile lupta pentru drepturile minoritatii tiganesti, atata timp cat marea majoritate a tiganilor nu sunt deranjati de aceasta denumire.

2 comentarii:

  1. Mie mi s'a parut aiurea cand am auzit chestia asta la TV... Nu sunt rrom da' m'a enervat oleak atitudinea asta "Nu e vina noastra ci a lor"... Ca doar prin chestia asta de schimbare a cuvantului rrom cu cel de tigan e scuza noastra fata de alte natiuni de a nu ne confunda fata de tigani\rromi prin asemanarea cuvantului RROM cu cel de ROMAN. Acu' cativa ani s'a adoptat o lege park prin care tiganii sa fie numiti rromi, acuma ca nu le convine celor de la putere, nah... Pa, pa, pa, pa, pa, pa (cum ar zice M.B.)

    RăspundețiȘtergere
  2. Laurentiu Moise are nevoie de ajutorul tau! Hai sa-i aratam ca ne pasa! http://mycelticdreams.blogspot.com/2009/03/sa-aratam-ca-ne-pasa.html

    RăspundețiȘtergere